Fundamento Funturo

dinsdag 13 september 2011

Verschillende scholen in de wereld (filmpjes)

Metropolis: School (klik op de link, dubbelklik in het scherm)
In Nederland wordt er nogal wat afgemopperd op het onderwijs. Onze correspondenten geven een kijkje in de klas en laten zien dat het er op verschillende plekken in de wereld anders aan toegaat.

New York: Free School
Op deze school leren kinderen vooral hoe zij moeten communiceren met elkaar. Iedereen bepaalt wat men wil leren, wanneer men wil leren.

Armeniƫ: Individuele School
Doordat steeds meer mensen uit het gebied wegtrekken blijven er nog maar weinig (1 tot 2 leerlingen) over. Zij krijgen les van 5 docenten.

Nederland: Internationale Kostschool
Leerlingen wonen doordeweeks op school en komen in het weekend naar huis. Geen uniformen, maar wel duidelijke kledingvoorschriften. Geen felle kleuren!

Burkina Faso: Koraanschool
Kinderen wonen op school maar moeten zelf hun kost bij elkaar bedelen. Alles draait om het leren lezen en schrijven van de Koraan.

Bogota: Beveiligde School
Bogota is een van de gevaarlijkste steden in de wereld door hoge criminaliteit, drugs, en wapenbezit. Politie komt regelmatig de school binnen vallen om iedereen te fouilleren en te controleren.

Pakistan: Gratis Les
Kinderen uit sloppenwijken krijgen 's avonds, na het werken, gratis les van een docent in het park. De kinderen worden vervolgens aangespoord om zelf ook les te gaan geven. Door deze manier van les gaan de kinderen niet meer negatief denken en vervallen ze minder snel in de criminaliteit. 

Israel: Huiswerk bij kaarslicht (klik op de link)
Kinderen krijgen les in een tent. Er is geen elektriciteit, geen stromend water, geen verwarming. Sommige kinderen moeten 1 uur lopen om de school te kunnen bereiken. Naast school werken de kinderen thuis mee in het huishouden e.d. Les geeft hoop! Kinderen hebben een pen en zelfdiscipline!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten